Havöysund, stor kveitens rike!

Då har vi slått upp portarna i Havöysund eller kanske vi skall säga Hawaiisund för villket väder vi börjat med, strålande sol och svaga vindar.

Igår så var våra första guide turer. Jag guidade två killar från Sankt Petersburg, Ryssland, och Lappen körde guide båten. Vi började med att leta torsk men det var otroligt trögt då fisken stod och tryckte nere vid botten och ville inte bita så vi övergav den planen rätt snabbt och begav oss in för att prova lyckan på hälleflundra.Redan på första driften ropade Lappen över radion att de landat en mindre hälleflundra som gav alla andra en massa ny energi.

Efter en stund så small det till i ena spöt på min båt och fighten var igång. Jag insåg rätt snabbt att detta var en mycket stor fisk som tagit Alexanders jigg. Efter flera rusningar och 20 min senare kunde vi mätta hälleflundran till fina 158cm.

Vi lägger en ny drift och efter bara en kort stunds fiske så smäller det igen i Alexanders spö, SMACK och en mer eller mindre slut körd Alexander säger till mig att denna är ännu starkare! Efter 30 min fight så kunde vi säkra denna fantastiska fisk och mäta den till hela 174 cm!
Både Alexander och hans kompis hoppade i vattnet och fick sitt livs bad med denna otroligt vackra madam.Givetvis fick den simma tillbaka i djupet. Alexanders största fisk han hade fångat innan han kom hit var en gädda på 10 kg och han kommer att åka här ifrån med minst ett nytt PB på hela 75kg men vi är inte klara ännu så vi får se vart vi hamnar 🙂

Vill ni fiska STORA platta fiskar så kom till oss på havöysund.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers