29 kilo skrei, mysmete och späckhuggare i Nappstraumen!

Lite sovmorgon var behövligt idag för att vara pigga i den höga dyningen bestämde gänget med Anders, Robban, Tompa och Marcus. Något längre mellan topparna var det idag men ändock skapligt kämpigt. Som tur var tog det inte många sekunder mellan huggen. De fick kämpa hårt och så gjorde även torskarna. Första nedsläpp resulterade i ett fyrhugg med toppfisk på 19,1 för Tomas. En kort stund senare drar det i rejält för Anders och jag kan se på ekolodet hur de meter han vunnit tar fisken snabbt tillbaka då den simmar åter ner på 80 meters djup. En bättre fisk helt klart. När den tillslut närmar sig ytan spekuleras det om storleken.
– 20 kilo säger jag.
– 25 ändrar jag mig till.
– Lätt 25!
Ett massivt huvud bryter ytan och en enormt lång fisk kan lyftas in i båten. Ingen längd tas utan torsken vägs snabbt i vågpåse till ca 29 kilo innan det blir några kort och varsam release av drömfisken. Trött men utan problem tar giganten några långsamma slag med stjärtfenan och försvinner i djupet. EN GRYM FISK!

Ett gäng fiskar senare bestämmer vi oss för att käka lunch i land och rigga om till spättafiske. En underbar kontrast från höga dyningar och det tunga fisket. Lugnt och stilla ligger viken och vi skämtar ikapp medan ett tiotal spättor nappar på våra räkor. Mysmete ska de va på fredagar.

Sen så såg vi och flera andra båtar späckhuggare. Havet är mäktigt.

Jonathan & Mats

Bruten arm hindrar inte Robban!