Vansinnigt fiske i Å! Monstertorsk fångad!

Sista dagen bjöd på ett strålande vackert väder och lugna vindar. Havet låg som en spegel i morse och vi tuffade ut mot fiskeplatserna. Dessa ligger inom 2-10 minuter från campen så vi hann inte tuffa långt innan vi började fiska! Fisken nappade under perioder och en del mindre fisk blev fångat innan vi fick en fisk runt 20 kg innan det återigen dog ut och blev trögt. De tryckte nära botten och framåt eftermiddagen med ett par huggsekvenser mitt på dagen begav vi oss på hamnen medans Arne Brüggemann och Leif Levin stannade kvar några timmar till. Endast några minuter från campen stötte de plötsligt på ett enormt stim med aktivt jagade fisk och under 45 minuter hade de ett makalöst fiske med den ena megatorsken efter den andra. Den allra största mätte 150 cm exakt och vågen som gick till 27 kg slog i botten långt innan hela fisken var lyft från durken. Fisken vägde med största sannolikhet en bra bit över 30 kg. Exakt vad den vägde får vi inte veta då den återutsattes eftersom fisklådorna var fulla. Gubbarna fångade ytterligare 6-7 stycken enorma fiskar aningen mindre än den som syns på bilden innan det hela var över. Ingen av alla stora fiskar blev vägda eller upptagna utan istället återutsatta av de två lyriska herrarna som hellre såg fiskarna simma hemåt än att avliva dem för att få en vikt.

I stundens hetta blev det inga fler bilder tagna än dessa men Arne var helt säker på att de andra fiskarna var snarlika som den de försökte väga, mätte till 150 cm och tog en snabb bild på!
Ibland kan fiske vända på ett ögonblick och idag blev det två lyckliga herrar som avslutade sin fiskevecka med en upplevelse som är en av de värsta jag har hört inom skreifisksammanhang!
Stort grattis och snyggt fiskat!

Erik Axner – Å