NYTT KVINNLIGT VÄRLDSREKORD PÅ TORSK!!!

Denna dag har vi skrivit historia här på Sørøya! Det är nämligen så att världsrekordet på torsk fångad av en kvinna är idag slaget av Marica Eriksson från Uddevalla!!
Det förra världsrekordet låg på 36,7kg tagen av Sophie Karwa i september 1970! *
Så idag drygt 46 år senare var det dags att slå detta!

Men vi tar det från början, väderleksrapporten lovande riktigt dåligt väder från klockan 09.00 och framåt. Istället för att ställa in fisket idag så bestämde vi oss för att sätta alarmet på 04.30 och mötes upp i hamnen runt 06.00.. Sedan hade vi två fantastiska timmar med skreifiske. Vi letade runt tillsammans och vhf:n gick varm med fångstrapporter. Båt 3 som hade haft lite oflyt tidigare i veckan hade nu bestämt sig för att följa efter mig i jakten på lite större skrei. Det visa sig vara ett bra val för inte långt efter så står Christoffer och drillar något riktigt stort! Inte långt efter ser jag hur de får hjälpas åt att borda hans torsk, den vägde hela 35,1 kg och man kan väl säga att det var helt rätt man som fick den! Han hade nämligen haft oturen att inte landa en ändå torsk under veckan men idag fick han revansch!
Inte långt efter så hör jag att Mikael i båt 8 har fått en torsk på runt 30 kg! Jag åker bort och möts av en riktigt glad man som lyfter upp en torsk tillsammans med hans dotter Marica! Jag tar några snabba bilder sedan fortsätter vi fiska där.. Men stimmet var borta så jag beslutar att åka vidare till ett nytt område.. Båt 8 och Båt 3 hänger med. Även denna gången small det till, nu var det Marica som hade fått något riktigt stort.. De ligger ca 20 meter ifrån mig och jag ser hur de har problem med att få ombord torsken.. Jag ber mina gäster att veva upp snabbt, för den där torsken var RIKTIGT STOR!!

Inte nog med att Marica hade lyckats slå sin farsa utan hon slog också det tidigare världsrekordet på torsk fångad av en kvinna! Den vägde hela 38 kg!! Vi var helt mållösa och chockade!! Vilken drömfisk!! Rekordfisken föll för en Westin Big Bob 480gr i färg Fancy Cola! Även hennes far Mikael fick sin 30 kilos på en Big bob!

Som guide var det en fantastisk upplevelse att få se sina gäster landa drömfiskar som detta! Men själv hade vi bara sett när de två andra båtarna som låg runt oss fångat stora fiskar med vi själva inte landat någon stor.. Men tillslut var det även vår tur! Då lyckades Andy få en drömtorsk på 30,5kg! Den föll för en Big Bob 480gr i färg Days of thunder och i samma veva så rapportera Sebastian från guidebåten att de också landat en 30 kilos torsk och även denna fångades av Rickard som nu lyckats landa två över 30 kg på hans första havsfiske resa någonsin!

Vi hade nu tillsammans lyckats landa 5 torskar över 30 kg på ca 2 timmars fiske, sedan började vinden att öka och vi beslutar oss för att segla hem innan vi hade ovädret över oss. Vilket visa sig vara ett klokt beslut!

Vad mer kan man säga en ett riktigt stort GRATTIS till alla de gäster som har fångat deras drömfiskar under veckan och ett extra stort grattis till nya världsrekord innehavaren Marica Eriksson!

I övrigt kan vi nu tillägga att det har landats totalt 12 torskar över den magiska 30 kilos gränsen i år. Det är fortfarande långt kvar på skreisäsongen!!

Johan Mikkelsen, Sebastian Hoogers

Tryck HÄR för att läsa om de tidigare kvinnliga världsrekorden

Marica Eriksson med rekordtorsken på 38kg!

Bete: Westin Big Bob 480 gr i färg Fancy Cola” /></p>
<p><img decoding=

We also caught one on 30,5 kg! The condition of this one was just insane! Look at that belly! 

Fisherman: Andy! <br />Bait: Big Bob 480 gr in color Days of Thunder!” /></p>
<p><img decoding=

Per Nordgren i guidebåten lyckades också ta nytt PB på 26,5kg han landade också en på 26 kg idag! Rätt bra dag för Per!!

Richard Johansson med sin andra torsk över 30 kg under veckan!