Återfångad hälleflundra i Nappstraumen!

Under hösten 2014 fångade Peter Kirkby en stor hälleflundra på 159 cm i Nappstraumen på ca 14 meters djup på en Slim Jim 85 g på ett lätt jerkbaitspö och efter en nervkittlande fight landades den, säkrades utanför båten och märktes utav mig (Erik). Fisken blev nu nyligen rapporterad som återfångad till oss, dock har vi inte exakt fångstdatum men fisken fångades väldigt nära samma område och hade växt från 159 cm till 173 cm. Återigen får vi bevisat att ”Catch and release” fungerar och denna fisken hade inga tecken alls på att ha påverkats negativt av tidigare fångst eller våran hantering utanför båten utan har växt 14 cm på som mest 1 år tid. Fisken fångades denna gången på 9 meters djup av några dykare som fiskat med harpun. Den fick därför sätta livet till men vetenskapen har fått lite mer information om hälleflundrans beteende. Till höger kan ni se fisken vid första fångsttillfälle!

Erik Axner