Sista rycket i Nappstraumen!

Säsongen lider mot sitt slut även här och de allra flesta gästerna fiskade sista dagen idag förutom en grupp bilresenärer som reser först torsdag morgon och har en sista fiskedag imorgon!

Höstfisket här i Nappstraumen i år har trots få bilder på stora hälleflundror ändå visat klass men mycket otur, ”stolpe-ut” situationen och yttre omständigheter har spökat vilket påverkar rapporterna. Det började fint när jag själv testfiskade en vecka när vi hade tomt på campen och fick en riktigt stor fisk på flötmete på 192 cm och onsdagen efter anlände det taggade fiskare! Två fina flötmetade flundror på 145 cm och 150 cm landades och ett par riktigt stora fiskar gick förlorade, den ena på drillning och den andra i landningsögonblicket..

Sedan kom sista veckan som nu har passerat och även denna vecka har oturen spökat ordentligt och första två dagarna tappades två stora fiskar på drillning och igår var det dags igen…
Under eftermiddagen i Nappstraumen på en känd storfiskplats fick Dennis ett tungt hugg och satte hårt mot hårt minst sagt och över radion ekade det ”Nu drillar vi tungt här i båt 7”!

Vi drog upp våra grejer och åkte dit men tyvärr var det hela över då. Fisken hade kommit upp till båtkanten fort och kveitekroken sattes men kom tyvärr lite snett och fisken ruskade sig lös.. Oturen var på plats igen och fisken som uppskattades till minst 180 cm med en otrolig bredd simmade retfullt ner i djupet utan varken tackel eller krok och undvek att bli mätt och fotograferad. Tyvärr är det svårt att landa dessa stora fiskar ibland och man måste alltid vara försiktig. Under sista dagens fiskepass högg det för Göran och en stor fisk tog direkt kommandot och drog rakt under båten och innan han hann parera var det hela över och fisken gick vinnande ur striden..

Men veckan har ändå gett ifrån sig ett helt gäng med mindre hälleflundror, fina rödspättor och trots allt har stämningen på campen varit god med sköna skratt och ett positivt humör! Att hela hösten mer eller mindre bestått av vindar i kulingstyrkor och hällregn har dessvärre inte gjort saken lättare men Nappstraumen håller ändå klass att vara en storfiskplats, allra främst på hösten även om det i år blev sparsamt med fiskar som blev fotograferade!

Dock är det sista chansen imorgon för våra norrlänningar och jag hoppas att de avslutar på topp!

Erik Axner – Nappstraumen