Danskarna går upp i ledning med storflundra från Nappstraumen!

Äntligen har vädret vänt lite grann och solen tittade fram på morgonen när vi begav oss ut! Första drifterna gav danskarna två snabba hälleflundror och plötsligt var Danmark i ledning! Efter ett par timmar fick dock Daniel ett gott hugg och kunde landa en flundra på 93 cm och ställningen var lika! När strömmen vände passade vi på att göra ett par snabba släpp på rödspätta och under ett par drifter fick vi ett par spättor över 2 kg och Daniel fick en riktigt grann fisk på 2,52 kg! Christians spö böjdes tungt och ett par rusningar senare kunde ha lyfta in en av de mindre hälleflundror som jag sett i området och en 43 cm lång hälleflundra var ett faktum och ställningen var nu 5-4 til Sverige!

Dock hade danskarna andra planer och strax där efter rapporterar de om en riktigt grann fisk på hela 150 cm! Fisken var tagen på flötmete på 16 meters djup och blev den första hälleflundran för Jan och en mäktigt personbästa! Strax därefter rapporterar Ulf från Team Bästkusten in två snabba flundror med toppfisken på 93 cm på Crazy Daisy 300 g med curlytail och efter dagens fiskepass leder Sverige med 7-5 men ligger hästlängder bakom våra danska vänner i striden om största fisk!

Gång på gång imponerar dessa danskar mig med sina storfångster och känner jag dem rätt så lär det inte vara över ännu!

Erik Axner – Nappstraumen