Strömmen har vaknat till liv i Nappstraumen!

Efter en period med lite lugnare aktivitet inne i själva Nappstraumen verkar det som den har börjat vakna till liv. Ett par flundror har landats och det har börjat att fylla på med riktigt mycket betesfisk. Temperaturen sjunker sakta men säkert och förhoppningsvis är Nappstraumen inom kort fylld av stora hälleflundror som tidigare år.

Fisket efter rödspätta har varit bra och två båtlag har fångat många fina spättor med toppfiskarna över 2 kg och nu börjar dem bli riktigt tjocka och tunga så förhoppningsvis ryker camprekordet på 2.75 kg i höst, frågan är bara vem som tar den?

Under helgen hade vi tufft väder från norr vilket begränsade oss en hel del men ett båtlag tog riktning mot sydsidan och fann ett område där dem fick fina sejar upp till 12 kg, torskar på ca 15 kg och generellt mycket aktivitet. Nu har det dessvärre dragit in ett riktigt busväder som tyvärr ser ut att hålla i sig en bra stund enligt långtidsprognosen så framöver kommer nog fisket bli begränsat till själva Nappstraumen och periodsvis vara riktigt tufft.

Vi håller tummarna att prognosen ändrar sig och blir bättre så länge. På bilden ser ni Emil i ”Team Vansbro-lubb” med en mindre flundra som blev märkt och återutsatt i närheten av campen!

Erik Axner – Nappstraumen