Min Stora Dag – Gör sjuka barns drömmar till verklighet här i Å, Lofoten!

Denna veckan guidar jag Ludvig och hans pappa Thomas som fått denna resa genom Nordic Sea Angling samt stiftelsen ”Min Stora Dag” – en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sjukhusrutiner.

Nu var det bara upp till mig att se till att förverkliga Ludvigs drömmar om att kroka den där storfisken. Klockan 09.00 på torsdagen glider vi ut från hamnen i Å och möts av ett stökigt hav. Vi börjar med att testa på fisket efter storsej och redan på första släppet så får Ludvig bekänna färg.. En tung och adrenalinfull fight senare så bordar vi en sej på hela 10 kg!!!

Ludvig kunde knappt förstå att det var sant, redan på första fisken så var drömmen uppfylld! Men det slutade inte där, idag åkte vi ut till samma plats i jakten på fler storsejar och denna gången fick han ett monster på kroken!! När den kom upp till ytan förstod vi varför det tog sådan lång tid att få upp den, den var ju enorm! En sej på hela 16kg!

Att Ludvig blev dagens fiskekung idag var det inget snack om och vi kan redan under dag två ta av oss hatten för denna storfiskare!

De övriga båtlagen hade också ett fantastiskt sejfiske där bland annat Martin Urban i guidebåten lyckades fånga 4st på popper!

Nu väntas dock dåligt väder över helgen så det är tveksamt att vi kommer ut på havet igen, men på måndag och tisdag ser det lovande ut igen och då ska vi sikta in oss på att lura upp hälleflundran!

Johan Mikkelsen

Guiden Johan Mikkelsen och Ludvigs drömsej på 16kg!

Den lyckan!

Ludvigs första fisk, en sej på 10kg!!!