Riktiga män gråter på Å – Viva La France!

Det har varit en fantastiskt vecka här på Å där samtliga båtlag reste hem med ett stort leende på läpparna. Att det har fångats torskar över 20kg, sejar på 18kg+, häftig ytaktivitet på storsejen samt två hälleflundror över 160cm i topp gör ju inte veckan mindre intressant!

Men för att toppa upplevelsen så mötte vi en stor flock späckhuggare som patrullerade längs yttersidan. Hannes ropade på VHF:n att de hade fått syn på några späckhuggare och vi i guidebåten som haft en fantastiskt flundrafiske med 4 landade på kort tid bestämde oss för att avbryta fisket och åka upp till Båt 5 och 6.

När vi kommer fram så möts vi av en flock på ca 8 djur där de simmade rakt emot oss och gled endast ett par meter ifrån båten. När jag ser att Xavier står med en tår på kinden så tar jag upp kameran för att fota denna lycka, då ställer sig Leonid bredvid honom lika tårögd och lycklig. Håret reser sig på mig när jag tänker tillbaka, vilken lycka! När jag har tagit någon snabb bild så ser jag också att de andra i båten står med tårfylda ögon och stora leenden.. De berättar att det här var deras bästa upplevelse någonsin, en dröm som de aldrig trodde att de skulle på uppleva.

Får passa på att tacka alla gäster för en fantastisk vecka som inte kunde sluta på ett bättre sätt!

Johan Mikkelsen & Hannes Ribbner

Glädjetårar efter mötet med späckhuggarna