Nytt kamprekord från Storskalltaren/Sørøya!

Efter en längre tids ihärdigt blåsande har vi äntligen kunnat komma ut på det berömda flaket. Fyra båtar gled iväg under gårdagen och vid ankomst nappade det på relativt bra. Torsken var på hugget och varje grundtopp var invaderad med småsej. Som brukligt var det sådana ofantliga mängder med småsej och torsk att det skulle bli svårt att kunna pricka flundrorna.
Strategin brukar då vara den att köra dit där sejstimmet tar slut och där ekolodet visar tomt just där har man som störst chans att någon flundra biter på. Visst kom det upp några flundror men de stora uteblev, den största mätte 115 cm.
Sedan avtog huggen under ett par timmar. Vid tidvattenvändningen blev det däremot ordentlig fart på både torsk och sej. Efter ett tag blev torskfisket löjligt bra och så gott som varje fisk vägde över 10 kg. Medlevikten låg faktiskt närmare 15 kg och toppfisken för dagen (torsk) tog Torsten Nordqvist som vägde respektabla 25,5 kg!
Sejfisket då, jo mängder med 10kg+ fångades och dessutom sattes nytt kamprekord av norrmannen Bent_Inge Bentsen med en magnifik gråsej på hela 19 kg!!!

Dagens fisketur blev något kort då vinden åter har tilltagit och begränsade vårat fiske. Sammanlagt fångades ca 8 flundror där de två största mätte exakt 105 cm.
Det ser ut som om morgondagen får tillbringas på land pga blåst. Det får nog bli en tur på fjället i jakt på Sørøyas öringar.

Sebastian Hoogers, Mats Persson

Jon Gunnar Woie med fin torsk

Torsk + flundra på samma jigg!

Kenneth Lere, sej 13 kg.

Torsten Nordqvist med sin torsk på 25,5 kg

Bent-Inge Bentsen med nytt kamprekord för Söröya, Gråsej 19 kg!

Havsörn i Galtefjorden