Magiskt väder och fler långturer på Sørøya

Från att ha varit inblåsta och haft en trög start på veckan har nu gästerna äntligen fått se Sørøya ifrån dess bästa sida. Vädret har tagit en tvärvändning ifrån kraftig vind och piskande regn till i regel ingen vind alls och klarblå himmel! Sämre kan man ha det, och efter gårdagens långturer till Kamøysundet och Storskalltaren håller gästerna med. Vi hade fyra båtar som fiskade ute på Skalltaren och vi var två båtar som i hopp om ett magiskt Hälleflundra fiske körde upp till Kamøysundet. Fisket ute på Skalltaren skall enligt uppgift varit fantastiskt med stora mängder torsk mellan 15-20 kilo. Ett antal Hälleflundror skall ha kommit upp men överlag skall torskfisket ha varit det som gästerna lagt sin energi på där ute. Vi som låg uppe vid Kamöysundet trodde vi hade dragit en nitlott då vi fiskade i timmar utan ens ett nafs. Men skam den som ger sig. När vattnet steg och det blev bra fart i grejorna så vaknade flundrorna till liv. Målet i guidebåten var att norrmanen Ragnvald och hans son Jörgen skulle få sina första flundror. Ragnvalds kveite mätte 145 cm och Jörgens 105.
Jörgen drog förresten på en riktigt stöddig fisk som tyvärr klev av ganska snabbt.
Nu bär det av på nästa långtur där 3 båtar drar till Storskalltaren.

Sebastian Hoogers, Douglas Dahlberg

Ragnvald med sin kveite på 145 cm.

Sonen Jörgen med en perfekt matfisk 105 cm.