Mycket fisk för gästerna i Nappstraumen!

Idag är det lördag och vi har hunnit med en hel del här på campen. Veckan började med lite bistert väder, blåsigt samt regn och mycket stora dyningar gjorde tillvaron lite begränsad men vi alla nötte på och det kom upp mycket fina rödspättor samt en och annan torsk när tappra försök gjordes i den tuffa vinden.

Efter regn och blåst kommer sol och dyning, flera båtar gjorde sällskap västerut varav en fortsatte längre söderpå. Det nappade med jämna mellanrum för de flesta, några hittade riktigt bra fiske efterhand som båtarna spred ut sig. Bäst blev det nog för båten med Michael och Erik (Norbert på land idag) som ju hade åkt längst av alla (1h söderut på västsidan). Hur mycket torsk som helst egentligen mellan 10-15 kilo! Även en flundra strax under mått lurades. Ett område som är väldigt ofiskat och har stor potential!

Idag lördag blev det sol och klarblå himmel men en hel del blåst från sydost. Jag styrde båten nordost med hopp om bra mängdfiske i hyfsat vindlä utanför Undstadsbukta och visst fanns fisken där. Henrik, Per, Ronnie och Markus fick drilla i princip hela tiden! Vi åkte sedan och körde spätta och det nappade på bra där också. Några avslutande drifter på flundra men där var det svårare. På bryggan rapporteras det om fina sejar och torskar kring tio kilo samt mängder av kolja och en hel del fina makrillar. Napp i Napp!

Nya tag imorn! Och jo, späckhuggare och vikval känns som standard. MÄKTIGT!

Jonathan & Mats