Inleder veckan med 144cm hälleflundra till Susann och mycket mer här i Lofoten, Å!

Ny vecka och nya möjligheter, första dagen bjöd på fint väder och svaga vindar! Båtlagen spred ut sig och rapporterna började falla in! Själv guidade jag Åke, Robban och Göran.
Varav de två sistnämnda var helt nya inom havsfisket så vi gick igenom de olika fisketeknikerna och förberedde de för det värsta! Och det tog inte lång tid förrän Göran står med ett kraftig spöböj och jag ser direkt att det är flundra på gång, det värsta av allt var att det var Görans första fisk!!

En härlig fight senare så går Göran vinnandes ur kampen och flundran mättes till 103cm, fördelat på 14kg! Några drifter senare så löser flötmetet ut och denna gången är det Robban som drillar flundra! Även denna hade ingen chans utan vi landar den snabbt och mäter den till 106cm med en vikt på 16kg! Vi har bara fiskat i ett par timmar och redan nu hade de var sin hälleflundra. För att runda av dagen så lyckades vi också ta torsk på 10kg och sej på 11kg! Det är vad jag kallar en perfekt inledning på veckan!

Båtlag 1 kunde dock stoltsera med sej upp till 16,8kg och torsk över 16 kg!

Båt 6 hade ett grymt torskfiske på yttersidan med flera torskar runt 15 kg men dagens storfiskare gick ändå till Susann som lyckades landa en fin hälleflundra på 144cm!! Hon berättar att det var en häftig upplevelse och hade egentligen velat ta upp den för det goda köttet, men förstod att den var för stor för att man skulle kunna ta vara på allt samt att det hade gått mot våra rekommendationer här på Nordic Sea Angling så hon beundrade sin livs fisk och släppte sedan tillbaka den. Nästa gång ska hon försöka fånga en mindre hälleflundra…

Stay tuned!

Johan Mikkelsen

Robban med 16 kg hälleflundra från första dagen! SUCCÈ!