159cm hälleflundra, torsk på 22kg och späckhuggare som avslutning i Å

De sista fiskepassen här i Å har levererat både storsej, fina torskar och flera hälleflundror med en toppfisk till självaste guiden Hannes Ribbner med en stabil pjäs på 159cm tagen på flötmete med en betesfisk riggad på cirkelkrok. Men den här storyn om när Hannes tappar i spöt i havet lämnar jag till honom. Han lovar både film och en mer detaljrik beskrivning om hur hela händelseförloppet skedde när spöt flög ur näven och en 159cm hälleflundra sitter krokad…

Samma dag rapporterade båt 3 med Sahlberg och gänget en torsk på hela 22 kg och de övriga båtlagen fick också känna på både stortorsk, storsej och för de lyckliga även en del hälleflundror med topp på 132cm. Men kan tillägga att det under vissa perioder var riktigt trögt men så fort man fick igång fina drifter så kom fiskarna på löpande band.

Jag själv som mestadels har guidat på Sørøya har också märkt att det är helt andra djup vi fiskar på här i Å. Vi har både storsej, stortorsk och stor hälleflundra runt samma toppar och du fiskar sällan djupare än 50-60 meter. Och chansen att fånga en 10 kilos fisk är riktigt stor här nere. Så kan starkt rekommendera den här platsen för de som vill ha ett stabilt allroundfiske och chans på riktigt storsej samt stor hälleflundra.

Och för att krydda veckan ytterligare så såg vi en flock späckhuggare på riktigt nära håll där vissa båtar till och med fick se när späckhuggarna sedan glida under skrovet på båten. Där snackar vi närkontakt med mäktiga djur!

Med andra ord så är en fantastisk vecka över för denna gången och i morse körde jag ett gäng trötta men glada själar till färjan! Tack för en kanon vecka, nu laddar vi igen för nästa veckans resenärer!

Stay tuned, fler rapporter kommer inom kort!

Johan Mikkelsen

Storsej med Nikki och Michael