Regn och blåsväder på Å, men visst fick vi fisk!

Lördagen började rätt lugnt då Lofoten skyddade oss mot den nordliga vinden. Men då prognoserna lovade ca 10m/s från Nord så bestämde vi för att fiska i närområdet.

De flesta båtarna som vid det här laget fått flundrafeber la större tiden på detta idag. Båt 6 lyckades lura upp en fin fiske på 124 cm som också blev dagens topp. Det kom också upp ett par hälleflundror i mindre kaliber.

Dagens bonus fångst var Jonathans lubb på 7,5kg tagen på 40 meters djup i båt 3 och guidebåten lyckades lura upp en havskatt på ca 5kg! Även denna rätt ovanlig i området.
Båt 5 med Johan som guide hade rätt trögt fiske under större delen av dagen där de testade både rödspätta och hälleflundra. Men de kom upp 5 rödspättor där dagens sista fisk uppskattades till ca 1,5kg! Så fort den var landad så började vattnet att flöda på och de beslutade sig för en sista hälleflundra drift. Och som på beställning så smäller det till i Nikki´s spö, det var endast 15 meters djup där fisken högg så det blev en intensiv fight men tillslut kommer den upp och jag tar ett stabilt gällocksgrepp och slänger upp den i båten.. När den väl ligger i båten så ser vi att den var ju inte så liten. Utan mättes till hela 120cm!

Ett snabbt foto i regnet sedan fick den simma vidare igen.

Avslutar med flaggan i topp!

Johan Mikkelsen & Hannes Ribbner