Torskjiggen levererar på Å!

Dag 2 bjöd på solsken och ett stilla hav här i Å. Klockan 11 samlades vi på bryggan och tillsammans åkte vi mot norrsidan Lofoten i jakten på hälleflundrorna.

Men idag var det inte lika lätt som den galna inledningen som vi hade. Ett par bättre flundror gick vinnandes ur kampen men ett par toppfiskar runt 20 kg landades under dagen. Fördelen här i Å är att när man fiskar flundra på norrsidan så får man en del bonusfiskar så som torskar runt 10-15 kg, sej runt 10 osv. Så även om flundrorna är svårflörtade så händer det alltid nått!

Vi märkte under dagen att den jigg som tog helt klart flest hälleflundror var Crazy Daizys 400 gram i färg Lively Gadus, dvs.”Torskjiggen”! Och då riggad med Curly tail! I vår båt landades 5 av 6 hälleflundror på denna jigg!

Morgondagen blir en lite blåsigare dag så vi får se vad vi hittar på, men nått ska vi nog kunna lura upp!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen & Hannes Ribbner