Hälleflundrans-rike slår till igen, Havøysund

Vi backar bandet några dagar och ännu en gång fungerar samarbetet på campen. Norrmännen som gästade campen denna vecka, kommer in efter ett helgalet torskfiske. Direkt i hamn berättar de för övriga båtar var de funnit torsken, och de båtarna som inte lyckats med fisket lika bra åkte ner för att prova lyckan, snacka om att dessa båtar var lyckliga. Dessa båtar landade mycket torsk upp till 14-15kg men också några fina bonus-flundror upp till 140cm. Säger det som många gånger innan, samarbete är viktigt och ännu en gång fick vi det bevisat, Kul. Topparna på torsken annars var på +20kg, vilket är helt fantastiska fiskar.

I måndags när jag var ute med guidebåten lyckas vi smaska på en 145cm flundra på 12m djup redan i första driften och alla var jätte nöjda. Men när strömmen vände fick vi uppleva en av de mest hektiska 45min jag varit med om. Först krokar Jimmi på en tung flundra som mäts till hela 179cm, 10 minuter senare landar vi en på 130cm och ytterligare några minuter senare smaskar Jonas som redan hade landat nytt pb under veckan på 154cm en ännu finare fisk på 157cm snacka om en lyckad drift. Alla flundror hanterades försigtigt vid sidan utav båten för att sedan kunna få simma vidare till sitt rätta element!.

Topp 4 på flundra denna vecka var 179,165,162,160.

Smack i backen!

Fredrik ”Lill-H” Schmiterlöw, Ulf ”Oxen” Hugsén, Henrik ”Kroken” Appelgren

Jimmi med 179an

Tunggung