Ytterligare en kanondag i Å!

I morse drog vi ut med en lite halvjobbig känsla av att gässen skulle klä vattnet vi skulle fiska på. Till vår förvåning var det bleke när vi rundade Moskenesstraumen och började gå norrut. Första driften smäller första flundran – ca 90cm. Andra driften sliter en annan sönder min jigg. Tredje driften landar vi efter en grym fight andra flundran och denna mäts till 126cm.

Torskfisket var inge vidare där uppe idag så vi körde istället ner till Svarvskallen igen för att se om sejarna från igår fanns kvar idag med. Det gjorde dem! Det högg inte lika aktivt som under gårdagen men vi lyckades ändå landa några stycken fina med topp på runt 12kg. Uppe på grundtopparna runt sejstimmen fick vi även några fina torskar.

Vi fiskar vidare. Testar Buholmsflaket, bommar. Testar Nordskallen, landar en liten skit runt 80cm och drar en hel del torsk.

En stund in på eftermiddagen kommer pöjkarna på att deras fisklådor nu är fulla och vi bestämmer oss då för att köra i hamn.

Go dag, gött väder och riktigt schysst fiske!

Hannes Ribbner, Å