Torsk och havskatt fiske på Sørøya

Vi i guidebåten åkte ut för att fiska havskatt utanför hamnen. Det blev ingen lång tur med tanke på vindar och väder. Direkt vid första driften hade vi kontakt och en fisk landad nästan direkt. Alla i båten fick minst en havskatt var och Rikard fick även nytt pb. Dagens topfisk var på 5,55kg som togs av Roger och med detta som sista fisk så åker vi i land för att äta lunch och vila innan det är dags för nästa tur.

Vi fick även en fin rapport av Svein Fredrik om att det var grymt torsk fiske ute på Sillboen och dom meddelar även att dom har landat en hälleflundra över 30kg.

Guidebåten går ut ännu en gång för att fiska men denna tur är det dags för torskfiske, med vind och väder som lugnat sig så kommer dom ut till norra runningen och vilket fiske dom har, toppfiskar runt 20kg och en hel drös med torsk på runt 15kg.

Rikard Bergling, Sebastian Hoogers, Johan Mikkelsen