Grymt fiskepass på Söröya!

I grått väder, dimma och regn gled vi i guidebåten plus en annan båt norrut mot Galtefjord. Efter ett par drifter vid Ofjordspetsen i obefintlig ström bestämde vi oss för att fortsätta färden vidare in i fjorden. Redan vid första driften på ”lapp-toppen” krokade Roger Andersson på en bättre fisk. Som visade sig bli dagens största flundra på 147 cm. Vilken kanonstart!
Vi fiskade på inne i fjorden och Håkan Rydh kämpade upp en vacker fisk på 127 cm. Någon timme senare smackade även Mårten Nyblom en fisk som vi först alla avfärdade som en liten flundra men som visade sig vara hela 136 cm.
Hade vi inte lagt en drift vid Kveitesund på hemvägen hade vi behållt den höga medelvikten. Men vi plockade 2 snabba flundror på samma drift där. 102 och 84 cm.
Fem flundror i guidebåten och en ganska förnöjd guide.
Väl hemma visade det sig att även en i Thomas gäng i vår nya båt 69 hade plockat en flundra ute på Sildbåen på 139 cm. Samt att Sven Otzen från Conny´s gäng landat en gigantisk torsk på 29kg fördelat på hela 150cm!!!

Grym fiskedag!

Nu ser det ut att kunna bli en tur till Storskalltaren.
Fullt ös medvetslös!

Sebastian ”Lappen” Hoogers, Johan Mikkelsen, Rikard ”PJ” Bergling