Märkta flundror i Nappstraumen!

Vi har ett gäng svenskar här onsdag till fredag. Eller rättare sagt från tisdag kväll då de gjorde ett snabbpass igår och lyckades då direkt landa en hälleflundra. Jag själv var även ute med Erik och Martin och vi lurade 3st på lika många timmar! En av flundrorna var märkt, d.v.s en återfångst ”av våra egna”. De andra två märktes innan de återutsattes.

Idag onsdag som normalt sett är bytesdag har svenskarna varit ute och vad jag hörde vid lunch så hade de då fångat ytterligare en hälle. Även Erik var ute innan han skulle fara till Å och han hade inte mindre än ett tiotal hugg på 3-4h fiske. Huggen var försiktiga och tre flundror kunde landas och återutsättas.

Alla hälleflundror har de senaste dagarna varit i spannet 80-113cm. Nu med nya gäster siktar vi på en större!

Jonathan & Martin