Stolpe ut x 2 i Å under första fiskedagen!

Med 3 nya gäster i guidebåten här i Å gav vi oss ut idag på förmiddagen med siktet inställt på flundra och tog oss en sväng ner till Moskenesstraumen! I lite småluriga förhållanden fiskade vi en del bakvatten och hålor där nere och efter ca en halvtimme kom första hugget på uppvev ca 20 meter ner över ett bottendjup på 55 m. Spöet stod i en djup båge och det sprutade ut lina av rullen. Det var ingen tvekan vad som tagit betet och precis när jag noterat hur tunga huvudskakningarna var så släpper krokarna sitt fäste.. Spöet återgår till rakt tillstånd och besvikelsen var stor.. Den såg riktigt bra ut!

Vi nöter vidare och upptäcker tjocka stim på lodet som troligen var sill men inget mer händer. Eftersom strömmen stadigt ökade flyttade vi oss längre ifrån och fiskade en djupare håla när ett distinkt hugg slukar en jigg där nere. Ett mothugg sulas i men tyvärr brister linan precis när vi konstaterat att detta troligen var en fisk av större kaliber också. Tyvärr händer detta titt som tätt och trots att man är överdrivet noga att kika linor vid eventuella trassel och bottennapp så sker det ändå att en bristning uppstår någonstans.

Surt sa räven men inte mycket att deppa över. Vi avslutar dagen med lite torsk och en bonuslånga. En skön dag på havet som inleddes fint med ett besök av en vikval och som kunde slutat väsentligt bättre om man hade haft lite flyt. Nya tag imorgon helst enkelt och tror gubbarna är laddade!

Erik Axner och Hannes Ribbner – Å