Få gäster trots bra fiske på Söröya

Denna vecka har vi endast 7 gäster här på Söröya.
Lite synd kan tyckas då fisket fortfarande är bra.
Vi i guidebåten har kört lite mixfiske de 3 senaste dagarna då vi har haft skiftande förhållanden som har begränsat vårt fiske. I fredags blev det några få drifter efter hälleflundra där Göran i guidebåten lyckades landa två stycken innan vi bestämde oss för att åka ut och testa lyckan på torsken. Det blev dock bara ett par drifter efter torsken då ännu mer snöfronter med starkare vind besökte oss men en över 20 kg på tre korta drifter fick oss ändå att känna oss nöjda med dagen. Under gårdagen fiskade vi rödspätta i en väderskyddad vik och fick ett par upp till ca 1,5 kg. Idag hade vi kanonväder och valde att fiska flundra, dessvärre fick vi aldrig riktig fart på grejorna men med lite hederligt bonntrolling lyckades vi till slut få 2 flundror, med en toppfisk på ca 115 cm. Ute på Sildbåen hittade vi väldigt mycket torsk i 10-15 kg’s klassen men det var inte riktigt vad vi ville ha idag. Två dagar kvar och mycket skrei kvar i området!

Stay tuned!

Sebastian Hoogers, Johan Mikkelsen, Mats Persson