En ljusglimt i busvädret!

Efter två dagar med mycket hård vind i stormstyrka här i Nappstraumen så mojnade det äntligen en aning så vi kunde komma ut på havet och göra ett till försök! Fisken var dock väldigt utspridd i små stim och dem verkade konstant vara i rörelse, det var svårt att få ”fast” stimmen under båten och få dem att börja jaga aktivt. Vi kämpade dock på i den gamla, rullande sjön fick ett gäng med torskar i 10-12 kgs klassen. En av båtarna hade också en flundra av bra storlek uppe vid båten när dem vevade upp en torsk av mindre storlek.. Synd att den inte högg! Många mindre aggressiva hantorskar landades också runt om i båtarna. Tyvärr verkade dem riktigt stora fiskarna vara väldigt störda av tidigare blåsväder men vi tar nya tag så fort vädret tillåter!

Erik Axner – Nappstraumen