Extra fiskedag i Panama och kort summering av resan!

I skrivande stund sitter jag nu iKlippan och tänkte summera veckan och rapportera om sista fiskedagen som Rolf, Jerry, Martin och Tomas hade som extra tillval. Dem valde att satsa stenhårt på fisket med poppers och stickbaits och hade ett riktigt bra resultat med runt 17 landade fiskar med 6 Cubera Snapper upp till 40 lbs, Bluefin Trevallys, Jacks, Needle Fish, Yellowfin Snapper och högoddsaren Rock Snapper som normalt sätt hugger på mete.. Samtliga fiskar högg på Stickbaits för ovanlighetens skull då detta är något som vi tidigare inte haft så stora framgångar med men vissa dagar verkar dem hellre vilja ta ett bete som vaggar eller sick-sackar fram än något som skvätter kraftigt. Alla i båten fångade fisk och var en riktigt fin avslutning på denna veckan som annars har varit fantastisk!

Toppfiskarna denna vecka är svårt att klaga på och de allra flesta kom för våra belgare som landade troféfiskar i form av amberjack på 70 lbs, cubera på 65-70 lbs, rooster på 70 lbs och tonfisk upp till ca 130 lbs (Touch the leader) och den största bordade tonfisken fick jag själv och väga ca 110 lbs.
Just tonfisken var något som vi nästan varje dag fick chansen att uppleva och många fina fiskar i storlekklassen 60 – 90 lbs landades på både mete och popper. Under veckan var det däremot trögare med både jacks och rooster men detta kompenserades med väldigt huggvilliga och ytjagande snappers av olika slags som blev en härlig upplevelse för oss. Dock är alla drömfiskar individuella och det är inte alltid det största som räknas och jag tror att alla på resan åker hem med upplevelser från en och annan fisk som dem är riktigt stolta över. Jag kan bara summera ihop en riktigt härlig fiskevecka och längtar redan tillbaka till nästa gång. Nu väntar Nappstraumen på tisdag för mig och första gästerna anländer på onsdag!

Erik Axner – Panama

Tomas med Cubera på Stickbait!

Gött trippelhugg för gubbarna! (Ursäkta Tomas) :)

Mink-Martin med Needlefish!

Jerry med sista dagens största Cubera!

Rolf med Rock Snapper!