Sista fiskedagen i Panama bjuder på Sailfish och Gulfenade tonfiskar!

Som rubriken lyder så blev sista fiskedagen en succé som rundar av veckan på ett fantastiskt sätt!

Samtliga båtar åker ut mot Hannibal Bank och Montousa där vi haft det galna fisket de tidigare dagarna. Trots att vi inte såg lika många krabbor som dagen innan så verkade fiskarna fortfarande vara kvar i området. De flesta började fiska bonito för att sedan försöka fånga sailfish eller marlin och det var en i gänget som drog längsta stråt och fick äran att fightas med en stor Sailfish som bjöd på både actionladdad drillning och eleganta hopp! Dario blev den lycklige och tillsammans satt vi där med hans stora trofé fisk som uppskattningsvis vägde 110 lbs i knät, känslan var overkligt bra och att detta skulle hända under sista fiskedagen gör det hela bara ännu bättre!

Vi fortsätter fisket och inte långt efter har vi en Marlin som är och nosar på våra betesfiskar men tyvärr lyckades vi inte kroka denna. Strax efter avbryter vi det tunga fisket och går närmare grundtopparna för att fånga andra arter. Snart ligger vi alla båtar runt den här grundtoppen och popprar för fullt samtidigt som den ena jublar efter den andra när Jack Crevalle kastar sig över våra beten. Men det fångades också andra roliga arter mitt i denna huggsexa. Bland annat fiskar som vanligtvis håller till på botten var nu uppe och attackerade våra beten så som Rock Snappers, Mullet Snapper samt så lyckades Pierre ta en fin Cubera Snapper på popper på uppskattningsvis 40 lbs, vi trodde knappt att det var sant! Efter ett tag började armar och axlar verka efter alla jacks så vår båt bestämmer sig för att runda av dagen med lite inshorefiske vilket vi sedan fick höra var ett mindre bra val för inte långt efter att vi lämnar så rapporteras det om tonfiskar som jagar sardiner en bit ut. De resterande båtarna sätter full spätta mot tonfiskkoken och fick då uppleva ett sanslöst fiske där samtliga personer fick känna på denna starka välsvarvade fisk. De berättar hur delfiner, fregatt fåglar och tonfiskar i samspel tryckte ihop betesfisken till en boll och som torpeder gick de till attack mot dessa omringade fiskar. Stundtals var det så tjockt att deras poppers landade på betesfisken istället för i vattnet.
Detta fiske verkar vara något utöver det vanliga och något som alla bara måste få uppleva minst en gång i sitt liv! Pierre som tidigare hade fångat en stor Cubera samma dag lyckades också knipa resans största tonfisk som uppskattades till ca 120 lbs!

I skrivande stund sitter jag på 48 våningen på Hard Rock Hotell med utsikt över hela Panama City! Nu väntas det middag på en fin argentinsk restaurang!

En större summering av denna fantastiska vecka kommer så fort man har landat och smält alla intryck, vilken resa!

Johan Mikkelsen