Nytt resmål 2015, Å!

Vi är oerhört stolta över att kunna presentera vårt nya resmål som skall ersätta Vaeröy, nämligen ”Å”!
Orten med det väldigt korta namnet är ett pittoreskt gammalt fiskesamhälle i yttersta Lofoten. Platsen är kulturbevarad och mycket välbesökt av turister sommartid som kommer för att uppleva de otroligt vackra omgivningarna där vägen tar slut på Lofoten…
Vi har inlett ett samarbete med Stein-Tore och Mariann som driver denna anläggning. Servicenivån är hög och trivselfaktorn likaså! Runt alla de olika hytterna och rummen på anläggningen, så kan man samlas på den stora restaurangen/puben på campen för att utvärdera sin fiskelycka över en god middag, kall öl eller bara för att njuta av de magnifika omgivningarna.
Är vädret dåligt, så kan man besöka någon av ortens museer eller handla på bageriet som ligger alldeles i närheten.
Fisket då?
Platsen ligger alldeles i närheten utav den kända Moskenesstraumen som är en av världens kraftigaste tidvattenströmmar. Här är alltså en otroligt bra strömsättning över ett större område, vilket borgar för en enormt stor fiskrikedom. Alldeles utanför campen har man chansen att fånga stora torskar, gråsejar och hälleflundror! Vi når också alla fiskeplatserna som vi har fiskat på från Vaeröy, även när vi utgår från Å. Till vissa fiskeplatser är det längre, men många av platserna ligger faktiskt närmare från Å. Dessutom så finns det ytterligare ett antal fiskeplatser i närheten som är ganska oprövade, som säkert kommer att visa sig vara väldigt bra nästa år!
Fiskemässigt passar detta både det fulländade ”proffset” såsom nybörjaren eller familjer. Under 2014 har det fångats många hälleflundror över 100 kg från de tyska gästerna på campen, med topp på hela 162 kg!
Vi kommer att ha 6 Arronetbåtar på campen, varav den ena kommer att användas som Guidebåt. Givetvis så finns det alltid en reservbåt redo om problem skulle uppstå och övriga faciliteter som finns på våra andra resmål finns också här, såsom rensplats, frysrum, torkrum, fiskeshop etc.
Beroende på färjetider/flygtider så kommer vi antingen flyga till Bodö och sedan ta en färja som tar 3 timmar till Moskenes (5 min från Å), eller så kommer vi ta flyget till Evenes och sedan en chartrad buss från Evenes till Å (4,5 tim). För de som vill vara lite bekväma så kan man också välja att flyga til Leknes mot en tilläggskostnad och sedan bli upphämtade med minibuss för transport till Å (1 tim).
De gäster som reserverat platser 2015 till Vaeröy kommer bli kontaktade inom kort och bli erbjuda detta alternativ. De har alltså första tjing på platserna, men det finns ändå gott om platser kvar!
Missa inte denna chansen att uppleva ett brutalt bra fiske i en underbar miljö!
Mer info ligger online på hemsidan och det finns möjlighet att boka redan nu!
Varmt välkomna till Å 2015!

Jimmy