Rockgruppen Takida på besök i Havöysund!

Just nu har vi den välkända rockgruppen Takida på besök i Havöysund! Hela gänget är samlat (6 pers) och ser fram emot en veckas fiske tillsammans med våra övriga gäster i Havöysund. Tyvärr är inte vädergudarna med dem och på denna första tilltänkta fiskedag, så får man ägna sig åt andra aktiviteter då det skall blåsa upp riktigt ordentligt….
Fredagen och lördagen ser det dock ut att mojna något och man bör kunna hitta några platser att fiska vid runt Havöysund. Det blir alltså en tuff vädermässig vecka som väntar våra gäster på de olika camperna i Norge. Värsta vädret ser ut att drabba camperna Söröya och Havöysund, men även nere vid Vaeröy och Nappstraumen kommer det att blåsa en del närmaste dagarna.
Säsongen är inte riktigt slut ännu, men fram till dags dato så kan vi nog skåda tillbaka på en helt otrolig säsong vädermässigt! I Nordnorge så har det på många ställen varit den varmaste sommaren på över 100 år och vi har haft många dagar med helt bleke vatten….
Ibland så kan fisket påverkas negativt utav för bra väder, men detta beror oftast på höga vattentemperaturer och algblomning. Men vattentemperaturen har inte varit anmärkningsvärt hög trots den varma sommaren och vi har inte sett så mycket algbloming i år som vissa andra år och därav har fisket överlag också varit väldigt stabilt också denna säsong. Givetvis har det funnits veckor på camperna där fisket varit något sämre än vanligt, men det är ju också detta som är tjusningen med fiske!
Vi kör vidare några veckor till på våra camper, på Söröya stänger vi 18/9, Vaeröy 1/10, Havöysund 8/10 och Nappstraumen har vi öppet ända till 29/10, så ni kan fortsatt se fram emot många fiskerapporter fram tills dess!

Tight Lines!

Jimmy