Hälle race i Havöysund!

Då var vi i fullgång här i Havöysund, efter en blåsig start så begav vi oss ut på Fredagen och vi fiskade i närområdet. Vi i guidebåten började med att satsa på hälleflundra och det tog inte lång tid innan Sebastian 11 år ropar att han har fisk. Jag ser fort att det är en rejäl hälleflundra på och kommer och hjälper han. Striden var i fullgång och jag får hjälpa han lite och känner direkt att detta är ett riktigt monster han krokat på. Men när det bara är 15 meter kvar så händer det som inte får hända, spöt knäcks och linan går av.

dagen efteråt drar vi ut på långtur med guidebåten och det är många båtar som hänger med. Det tar inte lång tid innan det rapporteras in att den ena båten efter den andra drillar hälle och glädjen var total. Nu var alla taggade till tusen. VI besöker en av våra nya platser och genast drillas det hälleflundror på de flest båtarna var av 2 riktigt stora som tyvärr gick vinande ur kamperna.

Så var det dags för Sebastian igen och denna gången håller grejerna och efter att drillat upp hälleflundran helt själv till båtkanten så kunde vi lyfta in den och mätta den till grymma 130 cm. Värst är ändå vår kvinnliga gäst, Anita som på 2 dagar landat 5 hälleflundror av 11 som är tagna i hennes båt, som om inte detta var nog så har hon även tagit den största denna vecka så här långt på campen, den mättes till 147 cm.

Idag blåste det rejält men vi kom ut ändå och det landades ett par hälleflundror upp till 110cm. Nu laddar vi för ny långtur imorgon så mer om detta då .

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden