Tajtlajn på besök här i Havöysund.

Denna veckan så kom tajtlajn sportfiskebutik på besök hos oss här uppe i Havöysund, och som vanligt när detta gäng kommer på besök så händer det lite ”konstiga” saker på guidebåten! Men det är verkligen ”skit” kul. Denna gången hade dom med sig en hopfällbar toa, faktiskt inte en helt galen idé med tanke på att nöden har ingen lag :).

Vi började med att ha ett par riktigt tuffa dagar med hårdvind, detta bitter dock inte på oss för kan man fiska, ja då är vi ute. Vi fick jobba hårt de 2 första dagarna utan några imponerande resultat. Trotts detta så var det en riktigt skön stämning i båten och på campen.

Vinden lugnade sig något under fredagen och plötsligt så kunde vi börja fiska mer fokuserat, Vi i guidebåten lyckades landa 3 hälleflundror men tyvärr så brände vi minst 5 st ”klara” hälleflundror.

Lördagen så var vi några båtar som trotsade de höga dyningarna och begav oss till en av våra vikar. Det tog inte lång tid innan det small på och vi var igång och drilla, Övertända som vi var ropade vi ut på VHFen, vi drillar flundra! nja allt är inte hälleflundra som hugger för efter en liten stund så kom det upp en torsk på tvären, men det fick igång pulsen på oss och alla andra båtar.
Vi landade 6 hälleflundror och även denna dag hade vi många kontakter. Övriga båtar som var med hade flera kontakter. En av båtarna hade en stor efterföljare på minst 150 cm som var med upp till ytan men efter att simmat ett vara runt båten och”kollat” in betena så bestämde den sig för att tacka för sig och simmade ner i djupet igen.

En annan av våra båtar som består av Clous, Esben och Ralph skulle fiska lite Rödspätta men nollade men fick sig en rejäl överraskning när det small på en hälle på fina 130cm. Dom landade totalt 8 hälleflundror denna dag. Vi avslutade Lördagen med kungskrabb buffé och Jacuzzi.

Söndagen hade vi i guidebåten ett riktigt bra fiske med 6 landade var av ett dubbelhugg på 127 och 145 cm som vi sedan avslutade första driften med en 165 cm! Helt galet rent ut sagt. Vi skulle lägga upp den andra driften när den andra båten ropade över VHFen att dom hade späckhuggare nära deras båt, vi begav oss dit och hade turen att få se när dom jagade, snacka om en underbar dag!
Vi avslutade även denna dag med 6 landade hälleflundror. Även de andra båtarna verkar ha haft ett bra fiske med många fina torskar och sej upp till 10 kg.

Nu när jag sitter i skrivande stund så slår det mig att vi som håller på med fiske är verkligen riktiga ”töntar” för när jag körde guidbåten så satt jag och lyssnade när några av våra gästerna sitter och pratar om otroligt ”vackra” täckningar på gäddor. Det kan jag förstå men när jag hör detta snack och med det mjuka ton läget så lätt dom förälskade!

Till sist, vänd på datorn när ni tittar på bilderna. Alla som känner mig vet att jag inte är någon klippa på tekniska saker.
Kanske det löser sig, vem vet ?

Ha en underbar dag

Ulf”Oxen”Hugsén

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden och Sebastian ”Lappen” Hoogers

väx till dig min vän!

Fredrik med ännu en plattis, grattis på födelsedagen Fredde!

Delad glädje är dubbel glädje och grattis Martin och Johan till nya PB .

Grattis Andreas Mattsson till en ny 50+ och ett nytt PB 165 cm!

Tack för fighten, vi ses igen !

skitkul!