Stolpe ut x 2 i Nappstraumen!

Efter en blåsig inledning på gårdagen så la sig havet som en spegel och vi satte kurs ut mot nordsidans friliggande grynnor i jakt på flundrorna! Svenskbåten med Gert-Owe, Ingvar och Peter var först ut och hade två fina stigare på ekolodet innan det högg till ordentligt. En tung fisk fastnade men vann tyvärr kampen efter en stunds fight.. Nära skjuter ingen hare tyvärr..

När vi andra kom ut så dröjde det inte länge innan Ulf från tyskgänget pillade upp först flundran och strax där efter fick jag själv ett tungt hugg på nedsläpp av en stor fisk. Fisken högg på en sej i megaformat och efter en stunds avvaktande klippte jag på mothugget och spöet vek sig dubbelt. En otrolig tyngd utspelade sig och de karakteristiska tunggung började. Fisken gungade riktigt tungt ett par gånger innan allt bara lossnade. Obegripligt varför krokarna lossnade så gjorde dem det men kan på rak arm säga att det där var utan tvekan säsongens hälleflundra för egen del..

SURT sa räven men vad ska man göra? Det är bara att kämpa på så sitter den där tillslut!

Erik Axner / Andreas Nappstraumen