Alltid är det nån art på hugget i Nappstraumen!

Med fina förhållanden för fiske på nordsidan startade vi tidigt och gav oss ut för lite torsk och sej! Väl på plats nappade det ganska bra i början innan det plötsligt dog ut.. Vi hann få några torskar upp till 12-13 kg samt några schyssta sejar men sen lugnade det ner sig. Båt 4 upplevde en kortare huggperiod senare på dagen med vilt nappande torskar men vi andra fick sätta siktet på andra arter.

Bäst nappade rödspättan där flera fina fiskar upp till 1,5 kg landades av våra tyska gäster. Andreas och hans kompisar lirkade upp en 93 cm flundra från djupt vatten på Anti Twist Rig men annars var flundrorna rätt passiva tyvärr. Några vitnosdelfiner hade även hoppcirkus ute till havs för båt 2 som var helt tagna av den fantastiska naturupplevelsen och ibland är det vad som knyter ihop säcken för en fin dag till havs!

Erik Axner/ Andreas Marth – Nappstraumen

En av de finare torskarna från dagens fiske!

Look-alike! ;)

Daniel med en flundra!