Det galna fisket i Havöysund från föra veckan och nytt camprecord i dag!

Man kan lugnt säga att fisket har verkligen lossnat här i Havöysund. Vi börjar med att summera förra veckans hälleflundra fiske. Vi hade ett riktigt bra fiske med bra stolek och riktigt många men, hur många det har jag dålig koll på men vi i guidebåten landade 17st. Det som var så häftigt var att ingen av dessa var under 80 cm och bara 5 under
1 meter med topp fiskar på 130, 147 och 149 cm. Fera andra båtar hade flera över 130 cm.

Sej fisket var riktigt häftigt och efter ett hälleflundra pass beslöt vi i guidebåten att göra ett släpp efter sejen. Mina gäster släpper ner och dom hinner inte mer än halvägs ner innan alla 5 står med feta söböj och drillade stora sejar. väl uppe konstaterar vi att dom ligger mellan 7-12kg .

Torskfisket var nog ett av de bästa sommarfisket efter torsk som jag har hört om här i Havöysund. Det landades mängder med Torskar mellan 10-15 kg och minst 10 över 20 kg med topp 3 22, 26,5 och en ”gris” på 28,5 kg.

Starten på denna veckan har börjat sjukt bra med ett nytt camprecord på sej som vägdes till hela 17 kg! Vi har landat hälleflunra upp till 140 cm

Bilder kommer senare

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden , Tomas Szalai