Späckhuggarshow och storflundra i Nappstraumen!

Idag fick jag äntligen min fru och ungar uppleva en riktigt häftig show av späckhuggare norr om Nappstraumen!
Vi körde ut för att fiska lite torsk och sej när vi plötsligt upptäckte några späckhuggare på ganska långt avstånd. Vi körde närmare och det verkade som att det var flera olika grupper utav späckhuggare som jagade över ett stort område. Det flöt döda sillar i vattnet och måsarna dök för att plocka resterna. Vi såg späckhuggare som hoppade upp i luften och landade med enorma plask, tyvärr fick vi inte bilder på just detta…
Men, vi fick en underbar upplevelse och när vi började fiska i samma område så hade vi ett riktigt bra torskrace med bra medelvikt på torskarna.
När vi kom in till campen så kom John och hans sambo Monica in med sin båt och de kunde berätta om ett flertal kontakter på hälleflundra som tyvärr gått förlorade, men Monica hade lyckats efter en brutal fight att fånga en fisk på hela 150 cm!
Imorgon bitti bär det iväg hemåt igen och man har med sig vår mest lyckade familjesemester någonsin i Norge med ett underbart väder och många fina upplevelser!

Jimmy

Dimman rullar ner för bergen...

Dagens största!

Späckhuggare på jakt!

Jagande stortorskar!