Nya stora Hälleflundror i Havöysund!

Vinden la sig och solen tittade fram och smack, nytt års bästa på hälleflundra. Dagens fiske var lite trögt men ändå landades det nya 50+ flundror här i Havöysund. Den ena mättes till 155 cm och fick friheten tillbaks efter mätning och fotografering.

Den andra hälleflundran fångades av Jonny (en av våra Belgiska gäst) som skall vara här uppe i 14 dagar. Detta gäng skulle fiska torsk så dom låg på 120 meters djup när det bara tog stopp. En grym fight började och en timme senare så kunde de Belgiska gästerna jubla av glädje när de mätte denna fantastiska madam till hela 178 cm. Tyvärr så satt jiggen långt ner i svalget och gick inte att räddas, trist men Tyvärr sånt som händer ibland.

I övrigt så var det vissa båtar som satsade på rödspätta med topp på 2,2 kg. Torsk fisket fortsätter att vara stabilt. I morgon planerar vi långtur med siktet inställt på ”Big mamma”

Ulf ”