Är det midsommar eller vinter på Söröya?

I morse när vi vaknade var marken vit och täckt av snö. Lite chockerande med tanke på att det snart är midsommar, men jaja… vi är ju ändå på Söröya!

Fisket de senaste dagarna har varit trögt och vädret har ställt till det för oss. Det har landats ett tiotal godkända flundror med en topp på 120 cm för guidebåten och även några fina havskatter. Däremot har torsken inte alls varit på hugget och de dagarna vi har kommit ut till Runningen så har de antingen varit nere runt 130m+ eller inte funnits alls.

Dagens rapport från Breigrunn var däremot roligare, storsej-stim 2.5 distans från campen med sej uppemot 12 kg!

/Rebecka PJ Svensson

Rödspättorna har även varit på hugget då det kommit upp ett par fina dassalock för både gäster och skåne-guiderna. Jag och Anders skulle ut på ett spättemete pass men vädret var mög, men både tänkte högt ”Det kan gå” vilket även är vårat motto. Vi stack ut på ett kort pass precis utanför hamnen och fick både sandskäddor och rödspättor, vissa historier var större än andra.

Skånepågarna

Viktor med ett dassalock!

En ful fisk och en rödspätta!

En bulle med bulle någon?