NSA-REKORD och ännu en 150cm på Söröya!

Vinden låg ganska hårt från nordost så det blev idag fiske i närområdet. Guidebåten gick ut vid sju och de andra båtarna strax efter det. Fisket börjar rätt segt i både kveitesund samt på ryggen. Vi fick lite torsk men mer var det inte. Vi förflyttar oss till Andottskallen – får kolja och några torskar där med. Jag hade svårt att hitta stimmen så vi fick ligga och drifta på ströfisk.

Efter ett tag hör jag på VHF-en; Båt 5 till guidebåten, kom. Båt 5 till guidebåten, kom. Jag svarar; guidebåten här, kom. Jag fortsätter bli anropad och märker att vi ligger för långt ifrån varandra för att VHF-signalen skall räcka. Jag ringer istället upp dem på telefonen och frågar vad som hänt. De berättar att Göran Billstedt lyckats, på rundningen, kroka en ruskigt fet fläckig havskatt! Denna vägdes i land till hela 20,5kg och NYTT NSA-REKORD!!! GRATULERAR!

Guidebåten fiskar vidare och fångar en torsk på 19kg. Vi lägger ett drift på Reis och efter 10min smackar det på för Kenneth. Jag går fram och frågar om det är botten 90m ner han satt sig i men efter bara några sekunder ser jag de karaktäristiska flundragungen i den grovt böjda klingan. Han börjar pumpa. Med 30m kvar har han lite kramp i armen. Flundran kommer upp i en mycket bisarr vinkel vilket gör att jag inte riktigt får in kroken i munnen på den. Den plaskar till, rycker nylontafsen ur näven på mig och simmar ner till botten igen – nu ”bara” 100m djupt. Kenneth pumpar på – det ser faktiskt ännu bättre ut andra gången han gör det. Efter mycket slit kommer flundran ytterligare en gång upp till ytan, i en bättre vinkel och kan säkras på ett bra sett. Den mäts till exakt 150cm och är ett nytt personbästa för Kenneth – grattis!

Efter några bilder och ett glatt ”på återseende” får fisken simma hem igen. Den gjorde ett riktigt plask med stjärtfenan och blötte ner både kamera – samt fångstman, hejdå!

Nu är folket tillsammans med Pj-Viktor ute på Storskalltaren igen, undra vad som händer där..?

Stay tuned,

Hannes Ribbner, Sørøya

FET FLÄCKIG KATT PÅ 20,5!!!

Vit och fin!