Efter regn blir det napp i Nappstraumen!

Med flera dagars ihållande regn och tungt hängande moln så har äntligen solens strålar hittat ner till oss och gjort närvaron ytterligare lite bättre här i Nappstraumen. Gästerna har nu haft ett fint fiske efter hälleflundra inne i Nappstraumen och flera fina flundror har landats där de två största har mätt 135 cm och 128 cm. Bägge två fick dessutom friheten åter efter en kort fotosession och aktiviteten på hälleflundrorna verkar ha ökat markant i och med att solen tittade fram.

Det är alltså inte bara mer njutbart att fiska utan det nappar också oftast lite bättre i solen. Gästerna sitter nu på verandan ovanför vattnet här på Lofotbruket och grillar middag innan dem ska ge sig ut igen för en ny rond på havet! I förmiddags var det bonntrolling på 10 meters vatten med jigg och wobbler som levererade bäst, får se vad dem hugger på nu ikväll!

Erik Axner/ Andreas Marth – Nappstraumen

135 cm flundra på 10 meters vatten!

Nico Thiry med 100 cm flundra!

94 cm flundra!

128 cm!