Dåligt väder i Havöysund…. Men !

Sådärja, då har de tre första dagarna gått för de nya gästerna, denna vecka har sportfiskebutiken Tajtlajn en av sina butiksresor hos oss. I onsdags kväll när gänget anlände campen var förväntningarna skyhöga och glädjen på topp, vi i guidebåten tog ett beslut att redan första kvällen ge oss ut på en långtur, fick med oss dom s.k. ”Slanarna” i båt 5 ut på havet. Väl framme på plats efter en lite skumpig tur tog det inte lång tid innan första anropet kom. Båt 5 hade landat sin första flundra, en stark liten rackare på c:a 95 cm.

Tiden gick och vi nötte på, tyvärr så påverkades gästerna av en ganska jobbig sjö, brist på sömn och en krånglande mage. Vilket tillslut gjorde att vi fick gå hemåt tidigare än beräknat, och då även tomhänta då det gäller flundra.

Torsdagen bjöd sen på allt annat än godväder, det var snöstorm, hagel, blåst och fortfarande ganska jobbig sjö. Men vi gav oss inte, ett gemensamt beslut togs i guidebåten att vi skulle försöka oss på lite flundrajakt i närområdena och försöka hitta lä. Det gick helt okej, vi lyckades landa 3 st flundror, från 70 cm till Fredriks livs första flundra på fina 96 cm, stort grattis !

Och när vi ändå är inne på Fredrik, så visar det sig att denna mycket trevliga herre är en del av det Svenska Kocklandslaget, så… Helt plötsligt hade han, tillsammans med Karl som också har en gedigen bakgrund inom restaurang, förvandlat en 5-kilos torsk till en fantastisk Sashimi. Detta avnjöts i en vinande snöstorm på havet, behöver jag säga att vi, trots vädret, hade det riktigt trevligt !? Jag kan även inflika att jag aldrig tidigare sett någon spela luftgitarr med ett Edge spö, eller sjungit in i spöbutten på nämnda spö, vi avslutade det hela med en 80-tals musik quiz…. Vinnare: Christian Mattson !

Vi avbröt under eftermiddagen för att gå in och få lite varm mat i oss innan vi skulle ut på ett spättapass på kvällen då det dåliga vädret tyvärr har hållt i sig. Vi började inne i sundet, men här var det endast småttisar hemma, vi provade en bit utanför hamnen, men här fanns bara småtorsk, vi provade norrsidan och här hittade vi dom ! Vi fick ett flertal fina spättor som alla, utom en som hade svalt kroken, fick friheten tillbaka. Det kom även upp några fina sandskäddor samt 2 hälleflundror i mindre format… MYCKET mindre format.

Sebastian var under dagen ute med en rysk grupp, varav två är barn. Efter en del jakt och lite småtorsk lyckades Ignat, 13 år, kroka sitt livs första hälleflundra, han fick känna på styrkan hos dessa fantastiska fiskar och efter en kortare kamp lyfts en fin fisk på 74 cm upp och lyckan är total !

Idag igen visar sig vädret från den dåliga sidan och vi har varit ute på ett kortare pass, men trots detta lyckades Erik Börjesson lura upp en fin flundra på 110 cm som bjöd på en fin kamp, kunde till och med höra liiiite stön och stånk…

Nu avvaktar vi lite och hoppas prognosen har rätt, det skall sjunka till 3-4 m/s inatt och då ger vi oss ut igen !

Stay Tuned !

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugén, Sebastian ”Lappen” Hoogers.

Niclas första för resan.

Sashimi på havet, gott !

Spätta !

Spätta ?

Sandskädda !

Snygga spätta !

Eriks fina 110 cm flundra !

Ignat 13 år, med sin första flundra!