Nytt års bästa i Havöysund och Kungskrabba.

Då var vår andra vecka avklarad och det var mycket nöjda gäster som lämnade campen igår morse.

Själv så har jag guidat en grupp på 6 personer från Ukraina och Moldavien som varit här i 14 dagar. Detta gäng bestämde sig för att följa med en av våra lokala yrkesfiskare ut och fiska Kungskrabba föra söndagen.

Vi for ut med fiskebåten ”Kamilla Katrine” och frågorna var många som vår Kapten fick svara på. Efter ca en timmes båt färd så var det dags att börja hala krabbburarna. Första buren började närma sig ytan och den var full av krabba. Med stor glädje hjälpte våra gäster till att tömma den i lastutrymmet, och den största krabban skickades runt så att alla fick känna och fotograferas med kungskrabban. När vi sedan hade dragit alla burarna så var det dags för höjdpunkten; nu skulle krabban kokas.

Våra gäster fiskade lite torsk medan Kaptenen Egil-Arne satte igång och koka kungskrabba. Efter ca 30 min så var det dags att frossa i nykokt färsk krabba med bröd och en öl till i solen. Sämre kan man ha det.Väl i hamn så fick våra gäster beställa kungskrabba som dom kunde ta med sig hem och avnjuta där hemma.

Fisket för övrigt på campen då? Jodå man kan inte klaga på det precis. Det landades en hel del hälleflundror med topp 3 på 150,160 och som sagt nytt årsbästa på fina 168 cm.

Torskfisket fortsatte vara riktigt bra med både stora och många torskar, och flera av våra gäster berättar om makalöst fiske med torskar som jagade jiggarna strax under ytan med topp torsk på 25 kg.

Nu skall det bli spännande att följa våra gäster denna vecka och i guidebåten är det visst landskamp Sverige mot Danmark så häng med.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen”Hoogers och Jörgen ”Grodan” Sanden

Nyfikna och spända på vad som kom upp !

Nykokade delikatesser med kaptenen i bakgrunden.