Vilket väder vi har på Sørøya!

Vilket fantastiskt väder Söröya bjuder på! Sol och bleke ute på havet, så har det sett ut de två senaste dagarna! Igår var vi på jakt efter storflundran i Kveitesund, för vår del blev det tyvärr bara en liten där…

De andra båtarna som också jagade flundran hade lite bättre tur (eller skicklighet) än oss och lyckades ta några stycken. Vi drog till Breigrunn och sökte småsej att agna med och bland alla dessa små stod en 10+sej som glufsa i sig Hannes jigg. Ganska rejält förvånade blev vi över att fånga denna fisk här såhär dags på året! På hemvägen stannade vi för att knacka lite katt! Viktor lyckades lura 3 stycken på en kort stund, katterna älskar (hatar) glow jiggar! För övrigt så har det fångats många fina torskar i bra matstorlek och några katter av våra ryska och norska gäster.

I morse vaknade vi upp till världens kalasväder och vi bara kände på oss att kungsfisken var på hugget! Så vi riggade våra spön och satte kurs mot Bananen, ca 10 NM från hamn, med oss hade vi de svenska gästerna och de ångrar inte att de följde med. Vi hade grymt fiske och kalasväder! Det började med några lubbar, men vi fortsatte att nöta och tillslut kom den första uern till ytan, den följdes snart av fler. Känslan när dessa fantastiska fiskar kommer till ytan är obeskrivlig! Den bara måste upplevas! Till en början var fiskarna i lagom matstorlek tills Ivar i det svenska gänget började fiska, han drog två fina, en på 5,2 och en på 4,5 kg, han lyckades också dra en sej på ca 4 kg, riktigt bra jobbat! Precis när vi började känna oss färdiga och var redo för att dra upp och åka hem smacka det på en fin på mitt spö! 4,6 kg visade vågen! Ett perfekt avslut på en mycket bra dag!

Mattias PJ Jonsson

En glad Ivar!

Mattias smackar PB på 4,6kg!

Ivar med ett par riktigt fina måltider - 5,2 & 4,5kg!

Viktor med kattafan!

Första 10+sejen till guiden!