fina sejar och flundror på en soligt Väröy

Denna dagen var jag ute med ett gäng som jag guidade för första gången på Havöysund för 3 år sedan och idag var första gången dom ville rikta en hel fiskedag efter flundra!
Ganska omgående så har vi efterföljare upp till båtkanten och en tappad men efter strömvändningen så landar vi flera flundror i båten. Många glada rop hördes i båten under några timmar när rullarna började knaka och spöna bockades och kan lova att även detta gänget har fått upp ögonen för det fantastiska i hälleflundra fisket.

Jimmys båt lyckades även dom lura upp 2 mindre flundror och hade även några sejar upp till ca 14kg och torsk på dryga 16kg. Allt detta fisket endast några få sjömil från campen på ett helt spegelblankt hav

Mer rapporter kommer under morgondagen! kanske kommer årets första sej på 15kg??

Fredrik Schmiterlöw

fin dag ute på havet

första lilla flundran för dagen!

spegelblankt ?

på återseende