FULLT av torsk på Sillboen, Sørøya

Äntligen har vinden lugnat ner sig och vi har kunnat komma ut och fiska ordentligt! Söröya har idag visat sig från en bra sida och bjudit på riktigt bra fiske!

I morse gav sig våra gäster ut för första gången, förväntansfulla och glada och jag tror inte att någon var besviken på fisket när dagen var slut!

Vid kvällssnacket med gästerna fick vi underbara besked, bland annat hade våra holländska gäster har haft grymt torskfiske med flera stycken över 20 kg landade. De svenska gästerna har också haft ett kanonfiske då de hittade ett stim med torsk som täckte upp större delen av ekolodet. Det visade sig att torsken befunnit sig från 55-10 meter under båten större delen av dagen och de var helt klart nöjda med hur aktivt fiske det vart. De hade dessutom landat flundra på över 30 kg. De beskriver hur deras armar värker samt hur många härliga nya minnen de har skapat bara under deras första dag. Förväntningarna inför andra fiskedagen är höga medan de triggar upp varandra med att berätta historier om dagens fiske.

I guidebåten hade vi riktigt bra flundrafiske med 5 flundror på 5 drifter i Kveitesund med en topp på 17 kilo! Dessa galna fighter förgyllde även vår dag. Mycket fisk visade sig vara intresserade av våra beten. Matilda som nu är på besök tog både nytt personbästa på flundra samt för henne en ny art, havskatt. Lyckan i båten var oförneklig total. Nu är även vi laddade inför ännu en dag då vi ska göra ett till försök på att fånga en av de större drottningarna i djupet.

Vad mer kan man säga mer än att stämningen här på campen är på topp?!

Matilda Leijon & Mattias PJ Jonsson

Matilda Leijon med nytt PB - GRATTIS!

C&R var en självklarhet för Matilda!

Guiden Hannes i en hård fight med en ruskigt pigg, liten flundra!

Liten men riktigt rolig fight!

Off she goes!

På uppvevet precis innan vi skulle åka mot hamnen smackar det på för praktikanten Mattias!