Summering Sørøya 11-14/4

Hej, mina vänner!

Det har varit lite dåligt med rapporter från Sørøya nu. Detta beror på att guiden varit krasslig och därmed inte orkat skriva. Han börjar nu bli bättre så fortsättningsvis kommer fisket från Sørøya uppdateras minst varannan dag på hemsidan.

Här kommer en kort, men rätt stabil resumé från dagarna som varit;

Flundror: Vi har inte lagt jättemycket tid på just flundrafisket men runt 10st (120cm, 130cm, 130cm, 147cm) har kommit upp. Utanför kveitesund hade svenskarna i båt 3 idag ett grymmefiske med torsk som agn. De tog på kort tid en 130cm, en 147:a och hade även ett dasslock med upp till båten som såg rätt sugen ut på den 1,5kg tunga torsken som satt på cirkelkroken.

Torsk: Var ganska svårfiskat för några dagar sedan men har nu på slutet kommit igång riktigt bra med många 20+are och en topp på 28,5kg. Denna tog på kanten utanför Sillboen där vi för övrigt hade ett helt galet fiske i några timmar efter flundrapasset. Fisken stod helt mellan 80-25m djup ibland – riktigt coolt. Man märker dock att flertalet nu har lekt av sig då det oftast är långa och smala honor som får syna durken…

Men over all så är fisket alltså fortfarande riktigt bra här uppe – även om det är april!!!

Hannes Ribbner, Sørøya

Tobbe med fiiiin torsk!

Stooortorsk på nästan 30!

147cm!