Johan Mikkelsen avslutar sin säsong på Sørøya med flaggan i topp! 35kg+

Vill passa på att tacka alla gäster för en fantastisk skreifiskesäsong här på Sørøya inte för att skreifisket är slut, tvärtom! Det är rykande hett just nu men jag själv lämnar denna fantastiska ö och åker vidare till nästa fantastiska ö- Værøy!

Idag var min sista guidning på Sørøya för i år, känns redan tomt då det var här allt startade för mig och jag är nu inne på min femte säsong på denna ö som går under namnet storfiskens rike!

Nya gäster på campen, vi glider ut på ett spegelblankt hav (I Sørøya mått) kan vara den finaste dagen vi haft i år! Men vädret skiftade fort, mellan solstrålarna som värmde våra kalla kinder kom isande snöstormar med hård vind och hagel. Men lika fort som det kom så försvann det och vi kunde återgå till att njuta av solen. Fisket inleddes med massa mindre fiskar runt 10 kg vilket var stora fiskar för mina nya gäster! Så vi jublade och stämningen var på topp! Jag fotade deras nya rekord och tänkte medans jag tittade genom sökaren i kameran- ”Vänta du bara så ska du snart få se vad Sørøya verkligen har att bjuda på”

Någon timme senare så bestämde jag mig för att byta område helt för att försöka hitta de riktigt stora. Och första släppet genererade en 20 kilos! Gästerna i båten stod där med hakan ner till knäna.. Sen bar det bara iväg, fler 20 kilos på minut och parti. Jag själv tar ett släpp när gästerna inte orkade fiska mer, smack en på 26 kg och så var gästerna igång igen!
Nu börjar de förstå vilken potential Sørøya har, det här var något som de inte ens hade vågat drömma om.

Klockan börjar närma sig hemgång och ett ondskefullt svart moln var påväg mot oss, jag säger till mina redan trötta gäster att vi gör ett sista släpp innan vi be beger oss hem mot hamn eftersom vi har mycket storfisk här i området! I morgon och lördag ser väderleksrapporten dyster ut så det är lika bra vi passar på! Alla släpper ner och inte långt efter har de drillat upp varsin torsk i mindre storlek och de gör sig klara till hemgång.. Men vänta nu, Ian som står tyst längst bak i båten håller fortfarande på med sin fisk.
Alla börjar bli otåliga, ovädret börjar närma sig… Tillslut bryts ytan av något så stort att ingen förstår att det är sant.. Jag tar ett stabilt gällocksgrepp och när jag ska lyfta den så har jag problem att kasta den över relingen som jag annars brukar göra med 20+ torskarna. Då förstod jag.. den här är STOR!

Monstertorsken föll ännu en gång för Big Bob och vågen pendlade mellan 34-39 kg och vi konstaterar att det är lätt en 35kg+ torsk!
Ian Perrish som kommer från England förstår inte att det är sant, alla jublar!
Jag ger han två alternativ, antingen tar du hem henne till hamn och får en exakt vikt och tar vara på fisken. Eller så säger vi att det är en 35kg+ torsk och så släpper du tillbaka henne..
Valet var lätt för Ian, självklart skulle hon återutsättas! Vi lyfte upp henne tillsammans och fick se en torsk i monsterstorlek simma fint ner i djupet igen! En fantastisk syn!

Utöver vår dag så har Vhf:en varit rätt tyst förutom från Gary Kellet´s båt som rapporterade om nytt personbästa på 25,3 kg inte långt efter rapporterade Malin från samma båt att hon hade knäckt 20 kilos gränsen! Vilken start på den nya veckan! Det ska också ha kommit en 120cm kveite från en av norskbåtarna! Men det är det ända vi hörde från norrmännen denna dag.. Skulle tippa på att det är en interntävling i klubben som gör att vhf:n var så tyst denna underbara torsdag!

Tack Sørøya för denna säsong, nu lämnar jag över nyckeln till Hannes Ribbner som blir den nya huvudguiden!

Johan Mikkelsen

Ian Perrish fighting big skrei on a Westin Dynamic boat 20-30 lbs!

20kg, CHECK!

Guiden Johan Mikkelsen droppade ner när gästerna började bli trötta.. Upp kom denna madam på 26 kg, och vips så hade gästerna genast mycket mer energi!

-Last fish guys, then we call it for today! <br />SMACK! Ian Perrish with his dream catch on 35kg+ C&R<br />Respect! <br />” /></p>
<p><img decoding=