Nytt NSA-rekord på torsk, 40kg+!!!!

Sista dagen fångades en makalös torsk i gigantiska proportioner som klev över den magiska 40 kilos gränsen! Närmare bestämt 41,5 kg!

Vi backar bak bandet till onsdagen den 19 Mars då den stora gruppen av 27 fiskegalna danskar anlände campen. Carsten Faber butikschef på Hvidovresport hade samlat sina främsta vapendragare och var nu redo att åka ut på skreifisket på Sørøya!
Och om ni läser de tidigare nyheterna så förstår ni att fisket har varit helt osannolikt bra! Med både mängder av flundror och gigantiska torskar tillsammans med osannolika fiskeupplevelser. För att få ett grepp om hur bra det egentligen har varit så har Carsten protokollfört alla fiskar över 20 kg och när man kollar tillbaka på resultatet från de tidigare åren så inser man snabbt att fisket har bara blivit bättre och bättre!

Under deras vecka hade de landat 292 stycken torskar som vägde över 20 kg! fördelat på 27 man. 11 av dessa vägde över den ofattbara vikten 30 kg! Och för att sätta sista spiken i kistan så drar Tommy Neumann till med en torsk över magiska 40 kg och vi får nu lägga till en ny magisk gräns som tidigare aldrig har uppnåtts hos oss på Nordic Sea Angling och detta skedde under sista fiskedagen. Torsken vägde 41,5 kg fördelat på 156cm!!! Och omkretsen runt buken vad blygsamma 101 cm! Det vill säga att den här torsken kunde lika väl ha vägt upp emot 50 kg om den hade fångats någon vecka senare, vilket i sig är lite surrealistiskt då en 20 kilos torsk är STOR, dubblar man den vikten så har du storleken på Tommy’s torsk.. Det är ofattbart!

Vi på NSA gratulerar Tommy till en drömfisk och vi kan nu stolt säga att vi har vår första 40 kilos! En viktig målstolpe som äntligen avklarades! Sist men absolut inte minst så måste vi självfallet passa på att hylla den duktiga kaptenen som är en viktig pusselbit i denna drömfisk, han har själv fångat 6 torskar över 30 kg och heter så mycket som Carsten Stabell, riktigt bra jobbat!

Sen får vi inte glömma svenskbåten som riktade två och en halv dag på flundra och deras resultat är minst sagt imponerande med hela 29 hälleflundror landade och ett antal fler kontakter och tappade fiskar. Allt inom 3 sjömils avstånd!

Välkommen till storfiskens rike!

Johan Mikkelsen

Tommy Neumann med sin liv fisk på hela 41,5 kg! Nytt NSA rekord!