Tillbaka till 1500-talet

Denna vecka återspeglas den danska erövringen som skedde under 1500-talet. Istället för Kristian II med släptåg, är det nu Carsten Faber med anhängare som skreihungriga bestämt sig för att marschera mot Sørøya och ta upp kampen. Vi får dock inte glömma bort våra tre landsbröder som även dessa bestämt sig för att vara delaktiga. Ett massivt snöoväder som inledde bytesdagen gjorde att gästerna anlände lite sent men de var lika tidigt ute på havet för att inte spilla en sekund av fiske. VHF:en gick varm på grund av de danska storfiskrapporterna. Med detta kan vi konstatera att skreien är här för att stanna ett tag till. Precis som många andra fiskedagar presterade danskarna skyhögt då de anlände till bryggan med två trettio plus torskar. Nu börjar detta kanske låta som något vardagligt och mediokert med så stora fiskar här på Sørøya men glöm inte vilka otroligt stora och ovanliga torskar detta är! Hur mycket fisk som togs över tjugo kilo har vi ännu inte någon exakt siffra på men av det jag har hört är det garanterat över trettio stycken!
Trötta, hungriga och en smula solbrända efter dagens strålande väder kom vi sent tillbaka till bryggan och nu är det dags att samla krafter inför morgondagens lite blåsigare flundrafiske.

Joel Ribbner

Härligt dubbelhugg!

Claus