Framme på Vaeröy och har nu långa armar….

Bokade om flygbiljetterna och anlände till Vaeröy i går förmiddag. Efter ett möte med campägarna, så var det dags att ut och bända ”Skrei” i det fina vädret innan de första gästerna för säsongen skulle anlända på kvällen. Jag och Erik tog en båt och körde sträckan på 0,7 nm utanför hamnen till de första platserna, där ekolodet tecknade enorma mängder med Skrei. Man har alltså ett bra skreifiske endast 2 minuter med båt från hamnen!!!
Vi drog mängder med torsk över 10 kg, men av någon anledning kom vi inte över 18-19 kg…. Vi flyttade runt för att testa olika platser och vart vi än körde så var det massiva stim med fisk under oss hela tiden. Har sällan lyft upp så mycket fisk i båten någon gång och det var aldrig mer än maximalt 5 sekunder från man hissat ner jiggen till hugg….
Efter låtit fiskarna tryckutjämna, så sattes givetvis merparten tillbaka och de som inte klarade sig skänktes till restaurangen på campen. Vi fångade i stort sett bara hanfiskar under gårdagen, men träffar man rätt och hittar de stora honfiskarna, så kan man fånga både fisk över 30 och 40 kg även här! Häromdagen fångade yrkesfiskare torsk upp till 44 kg i Lofotenområdet! Efter att ha pratat med en del lokala, så har jag en känsla att det kommer vara vansinnigt mycket stor torsk runt Vaeröy i April månad! Lite synd bara att vi inte har så mycket gäster inbokat under den tidsperioden….
Tyvärr är väderprognoserna väldigt dåliga närmsta veckan för de som anlände igår. Nu sitter vi inblåsta med sydostlig vind på 15-20 m/sek, men förhoppningsvis blir det en lucka i blåsandet imorgon, så vi kan ta oss ut och fånga fler stortorskar!

Jimmy

44 kg torsk!