Avslutning bland moln- Sørøya

Nu väntar avslutningsmiddag och tidigt imorgon tar bussen gästerna till Alta och därmed avslutar de Sørøya – vistelsen för denna gång. Fiskefinalen blev något utöver det vanliga då båt 4 än en gång satte ribban bland molnen. Förutom att de visat prov på sin kunskap kring att fiska plattfiske i både stora och små former, bevisade göteborgarna sista dagen att de även fått riktigt bra kläm på skreifisket. Förutom att de drog många torskar över tjugo kilo var det framförallt en kille i båten vid namn Peter, som efter sitt facit under veckan bestämde sig för att ta det hela med ro, agera kapten, men ändå ta ett släpp när fisken väl var hittad. ”Fisken såg ju stor ut när den kom upp till ytan, men det var framförallt när jag behövde två händer för att lyfta den över relingen som jag förstod att den var riktigt stor!”. Gänget i båt 4 uppskattade vikten till brutala 35 kilo men det visade sig vara fel när de kom in till land med den för vägning. Skreitorsken tryckte ner vågen till helt sjuka 38 kilo vilket bara är lite drygt ett kilo under NSA – rekordet! Snacka om avslutning…

Förutom denna magnifika fisk har det som vanligt landats otaliga torskar över tjugo kilo och många över trettio. Av stämningen på avslutningsmiddagen att döma har det vart en kanonvecka och det är precis det vi vill uppnå. Med det otroliga vädret, det obeskrivliga fiske de haft och sist men inte minst de goa gubbar de haft att göra med, kanske det inte är helt enkelt att ha annat än humöret på topp.

Ha det gott nu så hoppas jag vi ses snart igen!

Joel Ribbner

Peter Fors med monstertorsken på 38 kg!